Find den rigtige vin til din middag

Det kan være utroligt svært at finde det perfekte par mellem måltidet og vinen. Det skal være en harmoni, så selv fuglene synger. I sidste ende kommer det både ud på, om smagene harmonerer med hinanden, men den ene må heller ikke overstråle den anden. Derfor er det vigtigt at bruge tid på at finde den rette vin. Der er en grund til, at man ikke serverer cava til oksemørbraden og en merlot til fiskeaperitiffen. Man behøver ikke at kunne smage sig frem til, hvilken vin, der hedder hvad med lukkede øjne for at kunne pare den rigtige vin med middagen. Det kræver faktisk bare en smule nysgerrighed og eventuelt en lille spørgelyst for at finde den rette vin.

Find balance

Det absolut vigtigste er, at vinen ikke må overskygge maden, og maden må ikke overskygge vinen. Altså skal man finde en vin, der fint afbalancerer maden. Er det en krydret stykke mørkt kød, så er det vigtigt at vælge en vin med samme karakter: Mørk, kraftig og godt krydret. Er det i stedet vildt, som kræver en forholdsvis varm og kraftig smag, men dog ikke for voldsom, kan finere vine som finca sandoval, fundamentalista 2021 være en rigtig god mulighed. Det er nemlig en smuk vin med masser af gode undertoner, som ikke er for voldsomme. I sidste ende handler det bare om balancen i måltidet, og her er det også vigtigt at smage sig frem.

Prisen er ikke alt

En god vin er ikke nødvendigvis en dyr vin. Langt fra. De dyre vine er ofte lidt ældre mærker og områder, og de kan bestemt også være i den gode ende. Men det handler i sidste ende om balancen. Derfor kan man godt kigge sig om efter billige vine, der kan noget helt særligt. Derfor er det også vigtigt at orientere sig om, hvad der er godt. Det kan være ved at spørge om hjælp i butikkerne, som kun har et begrænset udvalg eller finde de rette veje på nettet. Her er nemlig flere sider, som kan hjælpe én rigtigt godt på vej med at finde de bedste vine lige nu.

Husk på årstallet

Bare fordi en vin ikke var fænomenal for 5 år tilbage, så kan den godt blive kåret til årets vin. Det er vigtigt at huske på, når man skal kigge efter en vin. Der sker nemlig noget nyt hos vinproducenterne hvert år, så det handler om at være med på noderne.